fbpx

Ervaringen

Ervaringen2020-12-16T14:38:00+00:00

Eetbuien en Overgewicht
Mijn ervaring.

Door een facebook post van Jacqueline, ben ik bij haar terecht gekomen. Het bericht over dat ze met een (vervolg)onderzoek bezig was onbewust afvallen, dacht ik; “ik meld me gewoon aan! Proberen kan altijd”. Doordeweeks ging het goed om gezond te eten, maar zodra het weekend was, zat er geen rem meer op mijn eetgedrag. Door deze vorm van therapie zijn mijn eetbuien weg. Mijn smaak is veranderd en geniet veel meer van mijn eten en eetmomenten. Het gekke is, dat ik er helemaal niet overna hoef te denken, bijvoorbeeld hoe ik mijn gedachte om kan buigen etc.. Maar het gaat vanzelf! Alsof ik meer in het moment leef, en mijn lichaam beter aanvoel. Ik ben ook lekker wat gewicht kwijtgeraakt, en dat gaat nog steeds door, automatisch.

Ook is door onze sessies mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Mijn zelfbeeld is veranderd, en kan nu echt genieten van sociale gelegenheden. Onbewust ben ik altijd onzeker geweest in grote groepen, maar probeerde ik dat altijd te “verdoezelen” voor mezelf en anderen. Wist me nooit goed een houding te geven. Ik raadt dit iedereen aan die kampt met een ongezonde relatie met eten. Of voor als je niet lekker in je vel zit, of met (jeugd) trauma’s te maken hebt. Ik voel me beter dan ooit!

(Anoniem)

Eetbuien en overgewicht
Hallo Jacqueline,
Het gaat super goed, ik denk niet meer aan eten.
Ik ben inmiddels 12 kilo afgevallen zonder dieet!
Bedankt,
Ilona

Burn-out
Ik, een vrouw en teammanager van 34 jr. had last van grenzen stellen, moeilijk nee kunnen zeggen en zat tegen een burn-out aan.  De werkwijze van Jacqueline sprak me erg aan, zij is heel professioneel en weet tot de kern te komen iets wat veel hulpverleners niet lukt!  Vooral het toepassen van Sociaal Panorama en Mental Space Psychology is een ware eyeopener en helpt ook heel snel!!  De coaching sessies hebben mij geleerd beter grenzen te trekken en beter met stress om te gaan en te voorkomen. Jaqueline is een fijne, warme hulpverleenster die je ook direct op je gemak stelt en heel analyserend is.
Bedankt Jacqueline,
Joyce H.

Depressie
Hallo Jacqueline

Ik wilde je even bedanken wat je voor Niek hebt gedaan.
Maar ook voor mij. Wat zijn we blij dat we jou hebben gevonden.
Ik was ook heel blij dat je mailde dat je hem kon helpen om van zijn heftige burn out met depressie en angstaanvallen af te komen.
Dat hebben we met beide  handen aan gegrepen.
En wat is hij in 4 keer behandelen op geknapt en heb ik mijn man weer terug.
Ik ben wel altijd positief gebleven en dacht het komt goed.
Het is heel moeilijk geweest maar het is allemaal goed gekomen, en daar zijn we erg blij mee.

M.v.g.Margo.

Lees hier hoe deze man na 2 behandelingen van de depressie en angstaanvallen af was.

Consult 1 en 2. Consult 3 en 4
Heerlijk om te werken met Mental Space Psychology en NLP.
Where is my depression gone? MSP-Depressie.

Bij de start van het consult had mijn cliënt behoorlijke depressieve gevoelens en heftige angstaanvallen.
Het depressieve gevoel ziet er uit als een groot zwart gat helemaal om zich heen. Maar wat zit er achter verborgen?
We hebben ongeveer 1.5 uur met het probleem wat hier achter zat gewerkt.
Het was een familiedrama en door met het Sociaal Panorama te werken konden we dit lastige probleem op een mooie manier oplossen.
Daarna vroeg ik, kijk weer eens naar het zwarte gat.
Geweldig als iemand zo verbaasd kijkt en probeert zijn best te doen om het zwarte gat weer te zien, uh……lukt niet?
Weg, niet meer te zien. Wat raar. Hoe kan dat! Ik heb wel zes keer gevraagd, waar is het? Er is geen zwart gat meer.
Missie geslaagd.

Vervolg,1 week later:
De depressie, het zwarte gat, is er niet meer, de angstaanvallen een heel stuk minder. De angst om verlaten te worden, wat voortkwam uit het familiedrama, was weg.
We werken verder met de overgebleven angstaanvallen.
Door het in beeld brengen van de angst met Mental Space Psychology kon mijn cliënt de oorzaak snel ontdekken. Onbewust ziet hij steeds een serie nare beelden voor zich, die te maken hebben met een opgesloten, machteloos gevoel.
In dit geval, is de oorzaak ontstaan op de leeftijd van ongeveer 4 jaar. Hij zat opgesloten in een busje en kon er niet uit, raakte in paniek en wist niet wat hij moest doen.
We zoeken een oplossing en neutraliseren hiermee het angstige gevoel.
Door ook nog een positieve gedachte en een positief gevoel mee te geven kan hij nu opgroeien met een goed gevoel over deze situatie. Ook de andere situaties waarbij hij dit opgesloten, machteloze gevoel had in zijn leven, zijn veranderd.
(De gebeurtenissen worden nu, vanuit een nieuw positief gevoel, tijdens het opgroeien anders ervaren en/of opgelost.)
We zijn weer in het nu, het angstige opgesloten gevoel is weg.
De serie nare beelden zijn er niet meer. Ik laat hem denken en kijken naar één van de beelden die hij binnenkort weer zal zien in werkelijkheid. Het beeld van een dier wat (tijdelijk) opgesloten zit bij een familielid.
Hoe reageert mijn cliënt hier nu op?
Er is geen angstreactie meer en hij kan nu ook op een rustige manier zijn mening hierover geven.

Consult 3.
Het gaat erg goed er is geen angst meer dus de behandelingen hiervoor zijn niet meer nodig.
Vandaag samen met zijn vrouw een inzichtgevende oefening gedaan. Over de invloed van deze maandenlange problemen in de relatie.
Door dit samen te doen bevrijden zij elkaar van een rol die ze onbewust hebben aangenomen en die niet bij ze past. Door de depressie en angsten ging de man zich afhankelijk opstellen, terwijl hij eigenlijk de behoefte heeft aan weer zelfstandig te zijn. Zijn vrouw ging steeds meer verantwoordelijkheid nemen wat na verloop van tijd te zwaar wordt. Deze rollen moesten doorbroken worden anders blijven ze samen onbewust in hangen wat voor relatieproblemen kan gaan zorgen.

Consult 4.
Laatste gesprek.
Niek rijdt zelf weer auto en voelt zich heel goed, dit is ook aan hem te zien. Hij heeft een energieke houding en is vrolijk.
We hebben in het gesprek nog naar zijn toekomstbeeld gekeken en nieuwe doelen gecreëerd.

 

Eetbuien en overgewicht
Het verhaal van Bianca (51 jr.) last van eetbuien en overgewicht

-Eigenlijk ben ik mijn hele leven al te dik, vanaf ongeveer mijn 16e volg ik allerlei dieten die op dat moment in de mode zijn, het 40 punten dieet, brooddieet, soepdieet, Weight Watchers, Sonja Bakker, ik heb shakes geprobeerd (en 3-kwart jaar volgehouden) naar de diëtiste, sporten onder begeleiding, noem het maar op of ik heb het gedaan.

En als ik eerlijk ben, alle diëten werken echt. Ik val er zo 10 tot 20 kilo vanaf. Maar dan, dan ben ik het zat en ga ik weer gewoon eten, na een week gewoon eten val ik weer in mijn oude gewoonten en binnen no time zit alles wat ik ben afgevallen, plus minstens 5 kilo er weer bij.

Zo ook afgelopen mei, een half jaar na mijn laatste dieet, ik woog meer dan 120 kilo, meer dan ik ooit gewogen had. Tijd voor het volgende dieet ! Maar wat ?

In een tijdschrift las ik een reportage over afvallen met hypnotherapie. Ja hoor niks voor mij, zweverig gedoe allemaal.
Even later kwam er op Facebook een stukje voorbij over afvallen bij een hypnotherapeut. Ik ging hierdoor toch nadenken, van baat het niet dan schaadt het niet.
Ik zocht op internet naar een hypnotherapeut in Katwijk en kwam bij Jacqueline Heemskerk terecht. Na lang aarzelen stuurde ik een mailtje en een week later kon ik al terecht. Ik dacht nog als ik het niets vindt stop ik er gewoon mee.

Een week later zat ik dus bij Jacqueline op de stoel, een hele gewone vriendelijke vrouw die niks zweverigs over zich had. Ik werd niet gehypnotiseerd of zo, eigenlijk praten we gewoon samen. Ik dacht, ik laat het allemaal over me heen komen en probeer zo goed mogelijk mee te doen. Sommige dingen vond ik moeilijk maar goed, gewoon zeggen wat op dat moment in mij opkwam.

Na die eerste keer in mei, stopten mijn eetbuien, die ik elke dag wel 1 of 2 keer had. Eten was ineens niet meer belangrijk, heel wonderlijk. En ik viel af, niet veel, 2 kilo per maand, maar prima. De twee keer er na praten we over emoties en dingen die bij mij diep weggestopt zaten. Ik moest soms terug naar het verleden.

Na 3 keer (per maand 1 consult) te zijn geweest, kreeg ik ineens weer behoefte aan eten, niet zo als voorheen, maar toch genoeg om in een maand ipv 2 kilo af te vallen, 1 kilo bij te komen. De volgende keer dat ik bij Jacqueline was, bleek dat er, diep in mij, nog iets weggestopt was, daar praten we over en door terug te gaan naar het verleden, is dat ook “uit de weg gewerkt”. Een hele opluchting.

Daarna ging het eigenlijk heel goed. Ik vind het heel wonderlijk wat er is gebeurd, ik heb het idee dat ik alles kan eten wat ik wil, ik ben niet meer de hele tijd met eten bezig, maar ik val gewoon af, en ik eet gewoon op een feestje taart, een bitterbal of een handje nootjes, op een bbq heb ik genoeg aan 2 tot 3 stokjes vlees, een lepel salade en 2 stukjes stokbrood, terwijl ik vroeger altijd door bleef eten tot alles op was.

Nog zoiets, ik stond in de rij voor de kassa met om mij heen allerlei snoep, chocolade en ik gaf er niets om, ik hoefde niks, ondenkbaar, een half jaar geleden, had ik daar staan watertanden en had ik echt al minstens 1 ding gepakt om te kopen (en thuis op te eten).

Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, het geeft me heel veel rust in mijn hoofd, ik voel me goed, ik kan eten wat ik wil, ik ben niet aan de lijn maar ik val toch zo’n 2 kilo per maand af, ongelofelijk dat niemand dit ooit tegen me gezegd heeft dat dit bestond. Ik ben nu echt van mijn eetverslaving af. Dank je wel Jacqueline !

Carla, 34 jaar. Eetbuien en overgewicht, 2 Consulten.

Beste Jacqueline,

Ik vond de sessies met jou een fijne en warme ervaring. Je bent empathisch en tegelijkertijd sterk analyserend, het gaf me inzicht en rust. De eerste sessie was ontspannen, maar het raakte iets diep in mij waardoor ik de rest van de dag een beetje uit mijn doen was. Ik voelde onmiddellijk een verandering in mijn denkpatroon en dus ook gedragpatroon t.o.v eten. Het leidde tot een gestaag gewichtsverlies, omdat ik alle ongezonde tussendoortjes zonder enige moeite kon laten staan. Nogmaals bedankt!

Gr. Carla

 

Onzekerheid
Sandra (22), MBO-opleiding.
Sandra voelt zich erg onzeker in sociale situaties zoals op haar werk en in vriendengroepen. Door inzicht en oefeningen kreeg zij steeds meer zelfvertrouwen, na 5 afspaken had ze haar doel bereikt en durft Sandra voor zichzelf op te komen, eigen initiatief te tonen en haar mening te geven en dat alles met een positief gevoel. Bij het intakegesprek had ze nog een negatief zelfbeeld, na 5 afspraken een positief zelfbeeld.
o.a. gewerkt met het #sociaalpanorama

Burn-out
Judith (33), HBO-geschoold, werkzaam bij een groot verzekeringskantoor was langdurig ziek vanwege een burn-out. Problemen die bij haar speelden, waren: geen ‘nee’ kunnen zeggen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en te zware belasting. Haar werkgever bood haar de mogelijkheid om gebruik te maken van coaching. Samen met Jacqueline Heemskerk werd haar nieuwe doel om vanuit een goed gevoel ‘nee’ te durven zeggen en haar grenzen te bewaken. Na 12 afspraken, waarvan de eerste paar keren zeer intensief waren, gaat het heel goed met Judith. Zij maakte promotie bij dezelfde werkgever. Door haar grenzen beter te bewaken, hield ze meer tijd over voor haar eigen werk en voor een studie.

Carina (38) Werkzaam in de zorg.
Ik had last van grenzen trekken, moeilijk nee kunnen zeggen en zat tegen een burn-out aan.  De werkwijze van Jacqueline sprak me erg aan, zij is heel professioneel en weet tot de kern te komen iets wat veel hulpverleners niet lukt!  Vooral het toepassen van Sociaal Panorama en Mental Space Psychology is een ware eyeopener en helpt ook heel snel!!  De coaching sessies hebben mij geleerd beter grenzen te trekken en beter met stress om te gaan en te voorkomen. Jaqueline is een fijne, warme hulpverleenster die je ook direct op je gemak stelt en heel analyserend is.
Bedankt Jaqueline

PDS
Lotte
(18) had al sinds haar jeugd last van een spastische darm (PDS). Haar medisch-specialist verwees Lotte naar Heemskerk Coaching. Hypnotherapie geeft namelijk in veel gevallen goede resultaten bij PDS. Na de intake, vier behandelingen en een evaluatiegesprek behoorden Lotte’s klachten inderdaad tot het verleden. Door veel doorvragen leerde Lotte al snel de oorzaak van haar klachten kennen. Toen die oorzaak duidelijk was, was de oplossing snel gevonden. Bovendien had zij baat bij ontspanningsoefeningen.

Gepest
Susan
(11) werd gepest op school. Na een kennismaking samen met haar moeder kwam Susan 8 keer bij Jacqueline. Na 5 sessies werd Susan niet meer gepest. Ze had veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ze was niet meer bang en durfde voor zichzelf op te komen. Ze vond het nog wel eng om voor de klas een spreekbeurt te houden. De volgende 3 sessies werd hiermee gewerkt en haalde Susan een 8,5 voor haar spreekbeurt.

Spanningsklachten
Inge 
(29) Inge liep al jaren met spanningsklachten. Had zoveel pijn dat ze moest stoppen met werken. In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ze met de pijn moest leren leven. Ze accepteerde dit niet en kwam voor hypnotherapie bij Jacqueline. Door aan de emotionele oorzaak te werken heeft Inge na 6 maanden geen pijn meer. Ze kan zich nu goed ontspannen en genieten van haar 3 kleine kinderen. Inge heeft meer zelfvertrouwen, inzicht en kan op een positieve manier haar grenzen aangeven.

Werkgerelateerde klachten
Marco
(48), wetenschappelijk geschoold, is directeur bij een groot technisch bedrijf. Hij kwam terecht in een conflictsituatie met één van de andere directeuren. Die werd namelijk aangesteld op voorspraak van grote investeerders, terwijl Marco zelf er niet achter stond. Als oprichter van het bedrijf voelde Marco zich hierdoor gepasseerd. Hij had behoefte aan erkenning, zelfrespect en gelijkwaardigheid. Jacqueline leerde hem zichzelf weer op de eerste plaats te kunnen zetten door te werken met inzicht en zelfkennis. Tijdens de behandeling ging de coach/therapeut met hem terug in de tijd naar een periode waarin het negatief zelfbeeld was ontstaan. Daar bleek de oplossing voor zelfrespect te liggen. In totaal waren 7 afspraken nodig. Marco maakte positieve ontwikkelingen door voor hemzelf en voor het bedrijf. De andere directeur is inmiddels vervangen.

Ton (38) leidinggevende van een groot bedrijf had moeite om goed contact te onderhouden met sommige personeelsleden. Vooral het contact met zijn secretaresse gaf veel stress. Zij deed niet wat hij verwachtte en hij vond het moeilijk haar dat duidelijk te maken. Jacqueline ging o.a. aan het werk met denkstijlen. Door ook zijn communicatie aan te passen leerde Ton op een eenvoudige positieve manier zijn personeel aan te sturen.

Marianne (52), verpleegkundige, kwam bij Heemskerk Coaching in verband met huwelijksproblemen. Een scheiding leek nabij. Zowel Maaike als haar man maakten apart van elkaar gebruik van professionele begeleiding, waardoor hun relatie sterk verbeterde. Drie jaar later raakte Maaike overbelast in haar werk. Ze was onvoldoende in staat grenzen te bewaken en op een goede manier met kritiek van collega’s om te gaan. Samen met Jacqueline kwam ze er achter wat bij haar de aanleiding bleek van bepaalde ergernissen. Het probleem was na vier afspraken opgelost.

* Om privacy-redenen zijn de namen van de genoemde cliënten verzonnen. 

 

Marloes over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 13 01 2017) Stress/ Burnout coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
Jacqueline helpt je om inzicht te krijgen in jezelf en geeft tips/adviezen die goed en vaak direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Ik heb de coaching ervaren als zeer waardevol.

Marleen over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 04 01 2017) Personal/ Life coaching
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 7
Onder begeleiding van Jacqueline heb ik mezelf de juiste vragen weten stellen en antwoorden weten te vinden. Ik was heel blij met de uitleg die ze gaf over gedrag en communicatie en dit heeft mij nieuwe inzichten over mezelf gegeven en ook geïnspireerd daar meer over te leren.
Jacqueline is een prettige persoonlijkheid en richt zich op wat jij nodig hebt zonder zweverig of vaag te worden. Ik heb het coachingstraject met Jacqueline als zeer leerzaam ervaren. Echt een cadeautje aan mezelf.

Linda over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 28 11 2016) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
Heb veel over het verleden en heden geleerd waar ik heel dankbaar voor ben. Alles wordt goed en netjes uitgelegd en de begeleiding is top en heel vriendelijk.

Marjolein over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 20 11 2016) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 7
Toen ik bij je kwam was ik heel erg op zoek en stond ik ook open voor al je advies.
Het was heel fijn om alles wat ik voelde concreet te maken en het een plekje te geven. Het doel stellen en daar naartoe werken was iets wat voor mij werkte en nog steeds, als het even wat minder gaat dan visualiseer ik hoe ik me voel en hoe ik me wil voelen, probeer de obstakels te herkennen en weer bij het doel te komen.
Kortom door jouw coaching heb ik een aantal handvatten gekregen om me goed te blijven voelen. En tot nu toe lukt dat heel goed.

 

Anette over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 18 11 2016) Stress/ Burnout coaching
Algemeen 9
Coach 8
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 10
Jacqueline is zeer betrokken en heeft mij verbaasd hoe zij steeds wist uit te filteren waar bepaalde gevoelens ontstaan zijn. Vervolgens werd duidelijk hoe dat mij in de weg zat en hoe ik dat achter me kon laten. Al vond ik de ‘oefeningen’ niet altijd even prettig om te doen, ze hebben mij enorm geholpen. Ik heb weer veel plezier in het leven en ben Jacqueline zeer dankbaar!

Sandra over Heemskerk Coaching Katwijk (ervaring ingevuld 17 11 2016) NLP-coaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
Ik ben zeer tevreden, liep steeds tegen dezelfde dingen aan en dat is door middel door de therapie van Jacqueline geheel over, waar ik natuurlijk erg blij mee ben…