fbpx

Therapie / Hypnotherapie

Therapie / Hypnotherapie2018-11-15T16:45:08+00:00

Heemskerk Coaching maakt gebruik van verschillende psychotherapeutische technieken. De coach/therapeut kiest daarbij steeds de therapie die het beste past bij de persoon. Vertrouwen en een veilig gevoel vormen de uitgangspunten.
Tijdens de therapie wordt soms gebruikgemaakt van een lichte vorm van hypnose. Door een cliënt de tijd, rust en ruimte te geven om zich volledig te concentreren, kan er een lichte trancetoestand ontstaan. Een trance is een moment van volledige concentratie op één ding (vergelijk het met volledig opgaan in een boek of film). In deze toestand is het mogelijk om onbewuste informatie naar boven te halen. We spreken in dat geval van therapeutische hypnose.
Tijdens een therapeutische hypnose is de cliënt volledig met de aandacht bij zichzelf en kan hij nog steeds vragen stellen en beantwoorden. Op die manier is het mogelijk terug in de tijd (regressie) te gaan om te ontdekken waar een bepaald gevoel of idee is ontstaan. De oplossing ligt vaak in het verleden.
Hypnotherapie of regressietherapie biedt ook een mogelijkheid voor het verwerken van nare ervaringen. Aan ervaringen op zich is weinig te veranderen. Maar het is wel mogelijk om veranderingen aan te brengen in wat iemand bij bepaalde ervaringen voelt en denkt.

Lees op de pagina artikelen meer over de toepassing van therapeutische hypnose.