Hieronder leest u de ervaringen van een aantal cliënten:*

Sandra (22), MBO-opleiding.
Sandra voelt zich erg onzeker in sociale situaties zoals op haar werk en in vriendengroepen. Door inzicht en oefeningen kreeg zij steeds meer zelfvertrouwen, na 5 afspaken had ze haar doel bereikt en durft Sandra voor zichzelf op te komen, eigen initiatief te tonen en haar mening te geven en dat alles met een positief gevoel. Bij het intakegesprek had ze nog een negatief zelfbeeld, na 5 afspraken een positief zelfbeeld.
o.a. gewerkt met het #sociaalpanorama

Judith (33), HBO-geschoold, werkzaam bij een groot verzekeringskantoor was langdurig ziek vanwege een burn-out. Problemen die bij haar speelden, waren: geen ‘nee’ kunnen zeggen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en te zware belasting. Haar werkgever bood haar de mogelijkheid om gebruik te maken van coaching. Samen met Jacqueline Heemskerk werd haar nieuwe doel om vanuit een goed gevoel ‘nee’ te durven zeggen en haar grenzen te bewaken. Na 12 afspraken, waarvan de eerste paar keren zeer intensief waren, gaat het heel goed met Judith. Zij maakte promotie bij dezelfde werkgever. Door haar grenzen beter te bewaken, hield ze meer tijd over voor haar eigen werk en voor een studie.

Marco (48), wetenschappelijk geschoold, is directeur bij een groot technisch bedrijf. Hij kwam terecht in een conflictsituatie met één van de andere directeuren. Die werd namelijk aangesteld op voorspraak van grote investeerders, terwijl Marco zelf er niet achter stond. Als oprichter van het bedrijf voelde Marco zich hierdoor gepasseerd. Hij had behoefte aan erkenning, zelfrespect en gelijkwaardigheid. Jacqueline leerde hem zichzelf weer op de eerste plaats te kunnen zetten door te werken met inzicht en zelfkennis. Tijdens de behandeling ging de coach/therapeut met hem terug in de tijd naar een periode waarin het negatief zelfbeeld was ontstaan. Daar bleek de oplossing voor zelfrespect te liggen. In totaal waren 7 afspraken nodig. Marco maakte positieve ontwikkelingen door voor hemzelf en voor het bedrijf. De andere directeur is inmiddels vervangen.

Ton (38) leidinggevende van een groot bedrijf had moeite om goed contact te onderhouden met sommige personeelsleden. Vooral het contact met zijn secretaresse gaf veel stress. Zij deed niet wat hij verwachtte en hij vond het moeilijk haar dat duidelijk te maken. Jacqueline ging o.a. aan het werk met denkstijlen. Door ook zijn communicatie aan te passen leerde Ton op een eenvoudige positieve manier zijn personeel aan te sturen.

Marianne (52), verpleegkundige, kwam bij Heemskerk Coaching in verband met huwelijksproblemen. Een scheiding leek nabij. Zowel Maaike als haar man maakten apart van elkaar gebruik van professionele begeleiding, waardoor hun relatie sterk verbeterde. Drie jaar later raakte Maaike overbelast in haar werk. Ze was onvoldoende in staat grenzen te bewaken en op een goede manier met kritiek van collega’s om te gaan. Samen met Jacqueline kwam ze er achter wat bij haar de aanleiding bleek van bepaalde ergernissen. Het probleem was na vier afspraken opgelost.

Lotte (18) had al sinds haar jeugd last van een spastische darm (PDS). Haar medisch-specialist verwees Lotte naar Heemskerk Coaching. Hypnotherapie geeft namelijk in veel gevallen goede resultaten bij PDS. Na de intake, vier behandelingen en een evaluatiegesprek behoorden Lotte’s klachten inderdaad tot het verleden. Door veel doorvragen leerde Lotte al snel de oorzaak van haar klachten kennen. Toen die oorzaak duidelijk was, was de oplossing snel gevonden. Bovendien had zij baat bij ontspanningsoefeningen.

Susan (11) werd gepest op school. Na een kennismaking samen met haar moeder kwam Susan 8 keer bij Jacqueline. Na 5 sessies werd Susan niet meer gepest. Ze had veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ze was niet meer bang en durfde voor zichzelf op te komen. Ze vond het nog wel eng om voor de klas een spreekbeurt te houden. De volgende 3 sessies werd hiermee gewerkt en haalde Susan een 8,5 voor haar spreekbeurt.

Inge (29) Inge liep al jaren met spanningsklachten. Had zoveel pijn dat ze moest stoppen met werken. In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ze met de pijn moest leren leven. Ze accepteerde dit niet en kwam voor hypnotherapie bij Jacqueline. Door aan de emotionele oorzaak te werken heeft Inge na 6 maanden geen pijn meer. Ze kan zich nu goed ontspannen en genieten van haar 3 kleine kinderen. Inge heeft meer zelfvertrouwen, inzicht en kan op een positieve manier haar grenzen aangeven.

* Om privacy-redenen zijn de namen van de genoemde cliënten verzonnen.